La Fundación ONCE col·labora en l’adequació de l’ampliació de la llar-residència Anxaneta

La Fundación ONCE ha concedit una subvenció de 20.000 euros a la Fundació Privada Ginac, per tal de contribuir a l’adequació d’un immoble adquirit per l’entitat a Valls, i que ha d’ampliar les places ofertes actualment per les llars-residència Anxaneta i Ginesta 1.

En concret, aquesta aportació cobreix les despeses de reforma de dos lavabos, així com l’equipament de mobiliari de la llar, que ha anat des de cadires i taules fins a armaris i llits. Val a dir que l’habitatge en qüestió, contigu al que ocupa la llar-residència Anxaneta al Passeig de l’Estació, ha rebut un paquet de reformes més ampli.

Un cop entri en funcionament el nou equipament, suposarà vuit places més en règim de llar-residència, que esdevindran fonamentals per tal d’atendre les necessitats de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental de la comarca de l’Alt Camp, tot fomentant la seva autonomia vital. La demanda d’aquest nou servei està assegurada, i, en alguns casos, es tracta de necessitats urgents.

Des de la Fundació Privada Ginac, s’ha considerat que l’adquisició i posada a punt d’aquest habitatge és tota una oportunitat per tal d’establir sinèrgies evidents amb la llar-residència Anxaneta. En aquest sentit, l’aportació de la Fundació ONCE ha estat fonamental per tal de catalitzar aquest esforç en benefici de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental de la nostra comarca.

Actualment, l’equipament està materialment a punt, a l’espera dels permisos administratius per a la seva posada en marxa. Així mateix, la Fundació Ginac, dintre del context de pandèmia de Covid-19, està reservant aquest immoble com a espai de confinament per a eventuals casos de la malaltia que poguessin sortir a les llars-residències que té l’entitat.