L’equip de hoquei adaptat de la Fundació Ginac debuta amb el suport del Hoquei Club Valls

L’Hoquei Club Valls i la Fundació Ginac col·laboren en la creació un equip d’Hoquei Adaptat amb jugadors amb discapacitat i trastorn mental.La Fundació Privada Ginac i el Hoquei Club Valls col·laboren en el desenvolupament d’una activitat esportiva d’hoquei adaptat en modalitat d’hoquei interior, que el passat dissabte 30 de març va debutar durant la mitja part del partit d’equips sènior.
Mitjançant la pràctica de l’hoquei adaptat, les persones amb discapacitat milloren les seves habilitats físiques com la força, balanç i agilitat, socials i d’equip, permetent als seus participants establir noves amistats i formar part d’un ambient d’equip, assolir fites i adquirir habilitats de lideratge.
L’equip d’hoquei adaptat realitzarà partits d’exhibició durant les mitges partís de partits oficials de l’Hoquei Club Valls, com el passat 30 d’abril, per donar visibilitat a la iniciativa i a les capacitats del col·lectiu amb altres capacitats. A mig termini, l’objectiu és la creació d’un equip de jugadores i jugadors d’hoquei adaptat que puguin competir amb d’altres equips en els campionats de Catalunya i els Special Olympics.
La iniciativa s’ha posat en marxa amb la col·laboració del Hoquei Club Valls i el Patronat d’Esports de Valls, que cedeix les instal·lacions per a la pràctica de l’activitat.
Signatura de conveni entre HC Valls i Fundació Ginac:
El passat 21 de març es feia efectiva la trobada entre els presidents de l’Hoquei Club Valls i la Fundació Ginac per tal de signar el conveni entre les dues entitats, que facilitarà el creixement d’ambdós grups socials. L’Hoquei Club Valls ha creat un equip d’Hoquei Adaptat on els jugadors seran integrants de la Fundació Ginac. Persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual que gràcies a l’hoquei podran gaudir de noves habilitats esportives. És diu Hoquei Adaptat, ja que es juga sense patins per tal de facilitar l’experiència als participants. Els entrenaments tenen lloc des d’octubre cada divendres al matí de 11:30 a 13:00h. Vist l’èxit de l’activitat, s’ha signat aquest conveni per tal d’instaurar-ho i donar-li continuïtat de futur.
El conveni de col·laboració de Fundació Ginac amb el Hoquei Club Valls inclou la creació d’una Escola de Valors, que busca la interacció i l’aprenentatge mutu entre les nenes i nens del Club Hoquei Valls que s’estan formant en aquest esport i les persones amb altres capacitats de la Fundació Ginac que conformen l’equip d’hoquei. Aquest compartir vivències els ha de permetre viure experiències, conèixer valors diferents i aprendre aspectes de la vida, com valorar les coses realment importants.
Un dijous al mes, els integrants de l’equip d’Hoquei Adaptat i els jugadors de la base de l’HC Valls, realitzen un entrenament conjunt on es realitzen jocs col·laboratius i on els jugadors d’Hoquei Adaptat serveixen d’exemple en valors com el respecte per les normes i als companys, posar-se content per coses tan simples com poder jugar a hoquei durant un entrenament, saber escoltar, arribar puntual, no enfadar-se per coses irrellevants, etc.
Partits d’exhibició a la mitja part del HC Valls – CP Vilanova
El passat dissabte 30 de març, durant l’últim partit del sènior de l’HC Valls que es va jugar al Vilar, es va celebrar la col·laboració de l’equip d’Hoquei Adaptat amb la base vallenca. A la mitja part d’aquest transcendental partit de cara les aspiracions a l’ascens de categoria, un combinat de jugadors d’Hoquei Adaptat amb jugadors Benjamins de l’HC Valls van jugar un partit d’exhibició. El públic assistent va gaudir d’allò més veient les habilitats dels jugadors. Un cop finalitzada l’exhibició els jugadors del CP Vilanova i de l’HC Valls, que retornaven a pista per jugar la segona part, van fer el passadís als jugadors de l’Hoquei Adaptat.
L’hoquei interior
L’hoquei interior és una modalitat d’hoquei per a jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual, que segueix el reglament de l’organització Special Olympics International.
Els equips estan formats per sis jugadors/es i els partits consten de tres parts de 9 min –amb descans d’un minut entremig de cadascuna–. El joc s’estructura en quatre nivells en funció del grau de discapacitat dels esportistes: nivell I (competició d’equip), nivell II (conducció del disc en 10 m), nivell III (competició d’equips unificats) i nivell IV (torneig d’habilitats i destreses individuals). La principal diferència amb l’hoquei ordinari és que l’estic és un bastó recte i la pilota, un disc circular amb un forat al mig, on els jugadors introdueixen el bastó per a conduir-lo. Es juga en superfícies planes (ciment, parquet) per facilitar el lliscament del disc. A Catalunya, la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics-ACELL s’encarrega de la formació d’esportistes i la regulació dels campionats.
La Fundació Privada Ginac
La Fundació Privada Ginac de és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental de la comarca de l’Alt Camp i de les seves famílies, així com també de les persones amb dificultats d’inserció, oferint suports i oportunitats, promovent la seva autonomia i el procés de presa de decisions, dins d’una cultura de la qualitat i de la gestió sostenible.

Material gràfic per descarregar a: https://drive.google.com/open?id=1BxFCtiBi3hYobdwDA82k888dXJdwEqqR
Per ampliar informació sobre aquesta notícia contacteu amb comunicacio@fundalis.org • 679 14 77 79 • 977 646 456