Partit amistós entre el Valls Futbol Inclusiu i el Fundació Barça Genuine

El Valls Futbol Inclusiu és un equip de futbol sorgit el curs escolar 2021-2022. Hi participen membres del Centre Ocupacional de la Fundació Ginac i alumnat de la unitat de Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) i de l’Itinerari de Formació Específica (IFE) d’Auxiliar de Manteniment d’Instal·lacions (AMIE) Esportives de l’Institut Narcís, amb el suport del Patronat Municipal d’Esports de Valls, que facilita l’ús del Camp de Futbol del Fornàs per als entrenaments setmanals, i  un professional de l’esport que exerceix com entrenador, facilitat pel Consell Esportiu de l’Alt Camp.

Els orígens del Valls Futbol Inclusiu es remunten a la participació de l’Institut Narcís Oller i la Fundació Ginac a les sessions del projecte “FutbolNet”, que els/les educadors/es de la Fundació Barça duen a terme a Valls amb alumnat de tots els centres educatius de la ciutat, una metodologia d’educació en valors i igualtat que ajuda l’alumnat a integrar-se en la societat, relacionar-se amb altres persones, mantenir hàbits saludables, i passar-s’ho bé gaudint de l’esport. Aquest projecte rep el suport de l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona, i Made to Play, que financien el programa.

El Valls Futbol Inclusiu també ha iniciat converses amb l’Escola Valls Futbol Club per incloure l’equip inclusiu a les seves seccions, per a la propera temporada esportiva.

Per sumar esforços en la inclusió social, el Valls Futbol Inclusiu ha estat convidat per la Fundació Barça el diumenge 29 de maig a conèixer les instal·lacions de la ciutat esportiva Joan Gamper, el Camp Nou, el Museu del Barça, i a jugar un amistós amb l’equip de futbol Genuine de la Fundació Barça.

El partit de tornada es disputarà a la ciutat de Valls al desembre, durant la setmana de les capacitats organitzada per l’Ajuntament de Valls.

La Fundació Ginac és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb més dificultats de la comarca de l’Alt Camp, amb serveis formatius, residencials, d’integració laboral i centre especial de treball, entre d’altres.

L’Institut Narcís Oller és un centre educatiu d’educació secundària de Valls, amb itineraris formatius específics (IFE) d’ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada o amb trastorn de l’espectre autista (TEA),  i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària. 

Més enllà de l’horari acadèmic, l’Institut Narcís Oller reforça la inclusió social de l’alumnat en el teixit esportiu i social de la ciutat, en coordinació amb l’Associació Esportiva Escolar de l’Institut Narcís Oller, el Patronat Municipal d’Esports de Valls i les entitats esportives de la ciutat, mitjançant programes de promoció de la vida saludable a través de l’oferta esportiva de la ciutat en coordinació amb les entitats.

Des del curs 2020/2021 l’Institut Narcís Oller acull els estudis de l’Itinerari de Formació Específica (IFE) de la família professional Activitats físiques i esportives, en l’especialitat d’Auxiliar de Manteniment Instal·lacions Esportives (AMIE).

L’equip Fundació Barça Genuine es va crear el 2021. Està format per 20 nois i 4 noies amb diversitat funcional i participa regularment en La Liga Genuine Santander, una competició en la qual es valoren els gols però també, l’esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte i la superació.

El programaFutbolNet” de la Fundació Barça permet incidir en la lluita contra diferents formes d’exclusió social i en la generació de noves oportunitats a través de l’esport envers els col·lectius de joves de comunitats vulnerables, per raons d’origen, realitat socioeconòmica, capacitats i gènere. Específicament, el projecte pretén desestigmatitzar els col·lectius en risc d’exclusió, teixir vincles, fomentar el desenvolupament de les seves habilitats i competències i esdevenir un agent de prevenció comunitària.

 Partit: FUNDACIÓ BARÇA GENUINE vs. VALLS FUTBOL INCLUSIU

Data: Diumenge, 29 de maig de 2022, 11:30 hores

Instal·lació esportiva: Camp 5 Ciutat Esportiva Joan Gamper FCB (gespa artificial)

Observacions: 1 partit amistós de F-8 / 4 parts de 10 minuts

Sistema de puntuació: al final de cada part el marcador es tornarà a posar 0-0 i cada part guanyada puntua 1 punt –l’empat i la derrota no puntuen- raó per la qual la diferència màxima al final del partit entre ambdós equips és de 4 punts.

Equipació Fundació Barça Genuine ( Blaugrana) Valls Futbol Inclusiu (2na equipació de l’Escola Valls Futbol Club).

Plantilla:

 • Carolina Aubia (Fundació Ginac)
 • David Amenós (Fundació Ginac)
 • Ignaci Gabàs (Fundació Ginac)
 • Jose Antonio Guevara (Fundació Ginac)
 • Karen Hoarau (Institut Narcís Oller)
 • Pol Ramos (Institut Narcís Oller)
 • Nèstor Rodríguez (Institut Narcís Oller)
 • Jordi de Torner (Fundació Ginac)
 • Sheila Marras (Institut Narcís Oller)
 • Jordi Mañé (Fundació Ginac)
 • Joaquim Melendez (Fundació Ginac)
 • Nerea Leiva (Fundació Ginac)
 • Manel Vancells (Fundació Ginac)

Equip tècnic:

 • Pol Fonts. Entrenador de futbol del del Consell Esportiu de l’Alt Camp; Àrbitre i estudiant del Grau CAFE.
 • Christian Ramos. Estudiant del CFGS d’Integració Social a l’Institut Narcís Oller,  i també amb titulació d’entrenador de futbol.
 • Carme Ferré. Responsable de l’Àrea Social de la Fundació Ginac.
 • Roberto Hidalgo. Tècnic en Integració social dels estudis d’IFE AMIE a l’Institut Narcís Oller.
 • Dolors Aguas. Professora tècnica especialista en educació física dels estudis d’IFE AMIE a l’Institut Narcís Oller.

Dades de contacte dels responsables:

 • Fundació Ginac: Carme Ferré, Responsable Àrea Social cferre@fundacioginac.org
 • Institut Narcís Oller: Roberto Hidalgo, Tècnic en Integració social dels estudis d’IFE AMIE a l’Institut Narcís Oller rhidal10@xtec.cat. Dolors Aguas Segura, Cap del Departament de l’IFE AMIE , i professora tècnica especialitat d’educació física maguas2@xtec.cat

 Fotos: https://drive.google.com/drive/folders/1n3ZRxO04MeA2b01MRotKyOsq7glCrmdF?usp=sharing